Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες υποβολής παραστατικών στο e-dapy με καταχώρηση ψηφιακού τιμολογίου


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.




Η καταχώρηση παραπεμπτικών στο e-dapy θα απαιτεί σταδιακά από όλους τους ιατρούς, την καταχώρηση των στοιχείων και του ψηφιακού αρχείου των φορολογικών παραστατικών, με την εξής διαδικασία: Υποβολή –> Φορολογικά παραστατικά ( συμπλήρωση στοιχείων : ημ/νία έκδοσης, αρ. φολογογικού παραστατικού, αιτούμενο ποσό ) –> εισαγωγή –> αποθήκευση –> επιστροφή.


Κατά συνέχεια, απαιτείται «σκανάρισμα» του φορολογικού παραστατικού στο PC με τη μορφή pdf –> αποθήκευση. 

–> Ψηφ. εικόνα φορολογικών παραστατικών

Πατάμε κλικ στο φορολογικό παραστατικό που έχει αποθηκευτεί στο χώρο που αναδεικνύει το κόκκινο πλαίσιο –> επιλογή αρχείου –> ανοίγει το μενού του PC –> επιλογή του «σκαναρισμένου» φορολογικού αρχείου από το μενού του PC –> φόρτωση αρχείου –> ολοκληρώθηκε. Επιστροφή.

ΥΠΟΒΟΛΗ

e-dapy-I

14 σχόλια:

  1. AYTH Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 4/2016
    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ 3/2016 ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διαδικασια θελει γνωσεις τουλαχιστον προγραμματιστη ΤΕΙ.Πιο δυσκολα δεν μπορουσατε να τα κανετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παραπανω ισχυουν για την υποβολη Απριλιου.Για την υποβολη Μαρτιου πως θα καταχωρηθει ηλεκτρονικα το τιμολογιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα πρεπει πρωτα να ειναι υποβολη σε καταχωρηση στοιχειων .Δηλαδη δεν θα πρεπει να εχετε κανει ολοκληρωση και υποβολη.Αν εχετε κανει υποβολη θα πρεπει ννα στειλετε email:edapy@eopyy.gov.gr για να σας ανοιξουν την υποβολη και τοτε θα εμφανιστει και η ενδειξη φορολογικα παραστατικα.

      Διαγραφή
  4. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ .....ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΗ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΡΤΙΟΥ -ΜΕ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ- ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ....ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ....ΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΘΕΙ κ.ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΑΠΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΠΡΙn ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ.ASAFEIES ΚΑΙ ΛΑΘΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΑΣΑΦΕΙΕΣ.ΝΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ.ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΣΤΗ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ισως το φορολογικο παραπεμπτικο των επισκεψεων απο τον ΑΠΡΙΛΙΟ.Φορολογικη ενημεροτητα θα βαλομε στο φακελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΕΟΠΥΥ κ.ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΧΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΛΥΣΗ....ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τόσες ερωτοαπαντησεις έφτιαξαν !!! το βασικοτερο οτι η καταχωρηση του τιμολογιου πρεπει να γινει πριν την ολοκληρωση υποβολης δε το λενε πουθενα!!!αχρηστοι εντελως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακολουθω την ''διαδικασία'' όπως την περιγράφετε παραπάνω! Χωρίς να έχω πατήσει ''ολοκλήρωση'' καταχωρώ όλα τα στοιχεία και πατάω ''αποθήκευση'' και μετά επιστροφή! Μέχρι εδώ ο.κ. Στο κόκκινο τετράγωνο έχουν περάσει τα στοιχεία του τιμολογίου! Πατάω τον ''φακό'' αλλά δεν ανοίγει η εφαρμογή ''επιλογή αρχείου'' και ''φόρτωση αρχείου''! Δεν κάνω κάτι καλά, ή η εφαρμογή δεν λειτουργεί???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Έχω φτάσει και εγώ στο ίδιο σημείο και αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα..., μεταξύ άλλων.

      Διαγραφή
  11. Δείτε αυτό:
    http://eni-eopyy.gr/wp-content/uploads/2016/04/EOPYY-forologiko-stoixeio.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γνωρίζει κάποιος πώς ψηφοποιούμε (σκανάρουμε-σαρώνουμε) το φορολογικό παραστατικό ώστε να βρίσκεται σε μορφή pdf στον υπολογιστή μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή