Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ: ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ, ΚΛΙΜΑΚΩΤΟ REBATE, CLAWBACK


Συσκεψη πραγματοποιειται αυριο Πεμπτη στο Υπουργειο Εργασιας με συμμετοχη των Υπουργων Εργασιας, Υγειας και του Γενικου Γραμματεα Συντονισμου της Κυβερνησης με αντικειμενο την αποπληρωμη των ληξιπροθεσμων.

Προθεση ειναι να πληρωθουν μονο οσα ειναι ηλεγμενα και σε οσα δεν εχει δοθει προκαταβολη να δοθει αυτη το επομενο χρονικο διαστημα. Για τα υπολοιπενα 10% και 20% υποστηριζουν οτι θα προσλαβουν Ελεγκτικες εταιριες για να ελεγχουν τους τονους των λογαριασμων !!!

Αμεσα, σημερα, τις επομενες ημερες και τον Αυγουστο θα πληρωθουν Ιατροι, Διαγνωστικα, Κεντρα Αποκαταστασης και Μοναδες Αιμοκαθαρσης. Για τις κλινικες στο χρονοδιαγραμμα πληρωμων εχουμε ενταχθει στον Σεπτεμβιο.

Αμεσα θα πληρωθουν εκκαθαρισμενα ποσα του ΙΚΑ, εκτος αυτου της ΑΘηνας (ο Πειραιας θα πληρωθει) καθως και το εξαμηνο του 2011 του ΟΓΑ για το οποιο δεν ειχαν δοθει προκαταβολες.

Προβλημα υπαρχει με το ΤΑΠΟΤΕ, ΔΕΗ και Οικο Ναυτου.
------------------------------------------

Προθεση του Υπουργου Υγειας ειναι να πραγματοποιηθει αμεσα ελεγχος των λογαριασμων νοσηλιων 2013 (το 2012 παραπεμπεται στις καλενδες), κατοπιν να εφαρμοστει ενα κλιμακωτο rebate (εκπτωση αναλογα του μηνιαιου τζιρου) και κατοπιν, εαν προκυψει αναγκη, να εφαρμοστει το μετρο του ClawBack.

Η τροικα πιεζει μεχρι τις αρχες Σεπτεμβριου !!!! να εχει ολοκληρωθει ο ελεγχος απο τις ελεγκτικες και να εχουν εφαρμοσθει Rebate and ClawBack, αλλιως δεν θα καταβληθει η δοση Σεπτεμβριου.

Συνεπως πρεπει να γινει αγωνας δρομου μεσα στον Αυγουστο. ΠΕΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου