Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΣΛ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥNΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Ι.Σ. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Λάρισα 8 Ιουλίου 2013 
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» 
Ν.Π.Δ.Δ. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΣΛ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥNΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Ι.Σ. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ 

κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 

Κατά την διάρκεια της συνδιάσκεψης του Δ.Σ. του ΠΙΣ με τους Προέδρους των Ι.Σ. της Χώρας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6-7-2013 στην Αθήνα, παρουσία του Υπ. Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: 

1. Ο κ. Γεωργιάδης, ξεκίνησε την ομιλία του με ένα επικοινωνιακό τρικ, ότι οι γιατροί αποτελούν την αφρόκρεμα της κοινωνίας (την ελίτ), ότι τους θαυμάζει επιστημονικά, για τον λόγο ότι προέρχονται απ’ το καλύτερο μαθητικό φυτώριο και ότι δεν μπορεί να τους αντιμετωπίζει σαν συνδικαλιστές. 

2. Ξεκαθάρισε μια για πάντα ότι λεφτά δεν υπάρχουν και ότι οποιαδήποτε συζήτηση, θα διεξαχθεί στα όρια των μνημονιακών πολιτικών και της πιστής τήρησης των εντολών της τρόικας. 

3. Υπεραμύνθηκε των αιφνιδιαστικών επισκέψεων, τόσο του ιδίου, όσο και του ΣΕΥΥΠ , στα νοσοκομεία της Χώρας, ώστε να διαπιστώνει από κοντά πως λειτουργεί το σύστημα, λέγοντας πως οι γιατροί έστω και απλήρωτοι θα πρέπει να είναι απόλυτα εντάξει στις υποχρεώσεις τους. 

4. Υποσχέθηκε ότι θα παρέμβει άμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών, για να ξεμπλοκάρει το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων που ενοποιήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, τοποθετώντας την αποπληρωμής τους μέσα στο επόμενο δίμηνο. 

5. Για το claw back των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων και Κλινικών, ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε, ότι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους αυτούς ήταν ήδη ξεγραμμένες και το ότι θα αποπληρωθεί το 70% αυτών αποτελεί λόγο για «ευχαριστίες» από μέρους τους, αν και προσωπικά πιστεύει πως αυτό είναι άδικο μέτρο. Ανέφερε όμως ότι εξετάζει την επαναφορά του κλιμακωτού rebate στον ιδιωτικό τομέα και τάχθηκε υπέρ του συμψηφισμού των χρεών. 

6. Με αφορμή το σχέδιο του ΠΙΣ για την ενίσχυση των δημόσιων δομών των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών, για το οποίο συμφώνησε σε γενικές γραμμές, είπε πως όποια σχέδια και προτάσεις του δίνονται από μας και δεν έχουν ρεαλιστικούς στόχους(;), θα «πετιούνται στα σκουπίδια». 

7. Μιλώντας για τον ΕΟΠΥΥ, είπε πως δεν μπορεί να προχωρήσει με την σημερινή του μορφή και ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά. Προφανώς είναι υπέρμαχος του σχεδίου άλωσης της ΠΦΥ από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που βασίζεται σε σχέδιο της task force, σύμφωνα και με τα καταγγελλόμενα από τον κ. Παπαγεωργόπουλο, Διοικητή του ΕΟΠΥΥ μέχρι πρόσφατα (βλέπε www.isli.gr θέματα 5 και 6). 

8. Δεν αποσαφήνισε τι θα κάνει με το κλείσιμο κλινικών και δημόσιων νοσοκομείων, ποια είναι τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΠΦΥ και κατάργησης των δημόσιων δομών του ΕΟΠΥΥ, ούτε ποια θα είναι η χρηματοδότηση του συστήματος από δω και πέρα. 

9. Ανακοίνωσε ότι στόχος του μέχρι 16 Ιουλίου είναι να έχει υπογράψει συμφωνία για την εισαγωγή στην Ελλάδα των Γερμανικών DRG’ s, τα οποία όπως είπε είναι φθηνότερα. 

10. Όσον αφορά τις προσλήψεις στις δημόσιες δομές υγείας, είπε πως αυτές, όπως τις ζητάμε, δεν μπορεί να γίνουν. 

Ολόκληρο το video στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας. 

Για τον Ι.Σ.Λ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ   ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου