Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Βαρύ Crash Test για Άδωνι με την Τρόικα! Η πρώτη καυτή συνάντηση



Το πρώτο του ραντεβού θα έχει σήμερα με τους δανειστές μας ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Στη συνάντηση θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για τα μέτρα στον ΕΟΠΥΥ αλλά και το κούρεμα των δαπανών στα νοσοκομεία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Από το μικροσκόπιο της τρόικα θα περάσουν σήμερα όλες οι προθέσεις και τα μέτρα που ετοιμάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για την Υγεία. Μπορεί να έχει αναλάβει μόλις λίγες ημέρες οι δανειστές μας όμως περιμένουν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τον περιορισμό των δαπανών στην Υγεία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως αναμένεται να ζητήσει μια σχετική πίστωση χρόνου για να ενημερωθεί πλήρως έστω βέβαια και αν σκοπεύει να υλοποιήσει ήδη κάποιες αλλαγές. 

Σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας αναμένεται να δεσμευτεί στους τροικανούς ότι θα κατορθώσει να «μαζέψει» τις δαπάνες ειδικά στις διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και στις νοσηλείες στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αλλάξει και τα δεδομένα στο φάρμακο και να πάρει και εκεί μέτρα δεδομένου ότι οι δαπάνες δεν έχουν σταθεροποιηθεί. 

Σε ότι αφορά στα νοσοκομεία αναμένεται να επισημάνει ότι οι προϋπολογισμοί θα τηρηθούν κατά γράμμα αλλά οι όποιες αλλαγές θα γίνουν μετά το διορισμό των νέων διοικητών. 
Σε ότι αφορά στα λουκέτα, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα συναντήσει τους τροικανούς με έναν πλήρη φάκελο για την αποδοτικότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, φάκελος που ήταν ήδη έτοιμος από την προηγούμενη ηγεσία ενώ αναμένεται να υπογραμμίσει ότι όσα δε φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα είτε θα κλείσουν είτε θα αλλάξουν χρήση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου