Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΣΙΔΕΙΔΕΛ: ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ CLAWBACK ΑΠΟ ΥΥΚΑ ΚΑΙ ΕΟΠΥΥ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Συνεδρίασε σήμερα (04/07/2013) έκτακτα το ΔΣ του ΣΙΔΕΙΔΕΛ και εξέτασε εμπεριστατωμένα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο.

1) από την μη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και 
2) από την αυθαίρετη και άδικη επιβολή του clawback από τον υπουργό, που αγγίζει το 40%. 

Το ΔΣ κρίνει ότι με την παρούσα οικονομική κατάσταση εμείς οι Εργαστηριακοί Γιατροί που λειτουργούμε τα ιατρεία μας ως φυσικά πρόσωπα, οδηγούμαστε πλέον σε μαύρισμα της οθόνης των μηχανημάτων μας και σε τελικό κλείσιμο.

Την ίδια στιγμή που όχι μόνο καμία ευθύνη δεν φέρουμε για τις υπερβάσεις που το υπουργείο αιτιάται αλλά ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΕΠΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ. 

Το ΔΣ τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο Εργαστηριακός Γιατρός ασκεί την Ιατρική και εξελίσσει την επιστήμη του με επάρκεια και αξιοπρέπεια που κρίνεται από τους Συμπολίτες του και δεν λειτουργεί ως επιχειρηματίας.

Στις ακραίες αυτές καταστάσεις που ζούμε υπενθυμίζουμε στους αρμόδιους ότι αρνήθηκαν εδώ και 18 μήνες πεισματικά την πρότασή μας για plafond στις κοστοβόρες εξετάσεις και κλιμακούμενο rebate. Τώρα δεν δικαιούνται να εκπλήσσονται!!

Υπενθυμίζουμε στον υπουργό ότι πολύ εύκολα και απλά, σε χρόνο 1 λεπτού μπορεί να πληροφορηθεί ονόματα και τζίρους όσων εξακολουθούν να πλουτίζουν στο χώρο μας και εν μέσω κρίσης.

Υπενθυμίζουμε στον υπουργό ότι ο Εργαστηριακός Γιατρός δεν έχει καμία σχέση με τον επιχειρηματία του χώρου, που έχει εισβάλει στο χώρο υγείας και προσδοκά από την επένδυσή του τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση σε σύγκριση με εκείνην που θα είχε εάν επένδυε στο δικό του επαγγελματικό χώρο ( έμποροι-εργολάβοι-μηχανικοί-δικηγόροι-κλινικοί γιατροί κλπ ) .

Υπενθυμίζουμε στον υπουργό ότι ο ΕΟΠΥΥ αρνείται πεισματικά να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις στην αποπληρωμή μας.

Υπενθυμίζουμε στον Υπουργό ότι το υπουργείο του μας χρωστάει και όχι εμείς.

Υπενθυμίζουμε στον Υπουργό ότι 40% κούρεμα εν μία νυκτί είναι απάνθρωπο, εντελώς άδικο καθώς είναι και οριζόντιο. Μας καταδικάζει σε αφάνεια ενώ πριμοδοτεί την παραβατική συμπεριφορά εκείνων που εκτόξευσαν τον προυπολογισμό και που το clawback τους αφήνει σχεδόν αδιάφορους.

Η μονομερής απόφαση του Υπουργού για κούρεμα 40% στις παρασχεθείσες υπηρεσίες μας εκτός του ότι μπορεί να επαναλαμβάνεται αενάως, αγγίζει τα όρια του παράλογου. 

Ο Υπουργός γνωρίζει ότι ο Εργαστηριακός Γιατρός ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ!! Εκτελεί εντολές εξετάσεων των Κλινικών Γιατρών τις οποίες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ !!!

Σε αυτή τη φάση που κρίνεται η επιβίωσή μας το ΔΣ καλεί τους Συναδέλφους σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 10-07-2013 και ώρα 19,00 στα γραφεία του ΙΣΠ με θέμα ΗΔ ενημέρωση και δράση για την περαιτέρω πορεία μας.

Το ΔΣ του ΣΙΔΕΙΔΕΛ αποφάσισε να απευθυνθεί στους Ιατρικούς Συλλόγους και την ΠΟΣΙΠΥ και να τους καλέσει σε ετοιμότητα, ζητώντας παράλληλα να πάρουν καθαρή θέση.

Καλούμε την ΠΟΣΙΠΥ ως κεντρική συνδικαλιστική οργάνωση να μελετήσει τη μαζικότητα της αναστολής της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς αυτός αδυνατεί μονομερώς να την εκπληρώσει.

Το ΔΣ του ΣΙΔΕΙΔΕΛ καλεί την ΠΟΣΙΠΥ να μπει επικεφαλής κινητοποιήσεων στο κέντρο και στην περιφέρεια. 
Και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Για το ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ  ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ Λ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ                  ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου