Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΙΣΘ: Αίτηση ανάκλησης της εφαρμογής του CLAWBACK




Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για το αναδρομικό κούρεμα ( claw back ) των δεδουλευμένων του 2013 οδηγούν τα ιατρεία και τα εργαστήρια σε καταστροφή. Εξυπηρετούν εξωιατρικά συμφέροντα και αν εφαρμοσθούν όπως είναι διατυπωμένες θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες δαπάνες του ΕΟΠΥΥ και ακόμη χειρότερη και ακριβότερη υγεία για τους πολίτες.
Σε πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη αναλύσαμε τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από το άδικο και ισοπεδωτικό μέτρο του claw back, από τη μη καταβολή των δεδουλευμένων 2009-2012, από τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και από την προσπάθεια επιβολής της αυθαίρετης «αυτοαξιολόγησης» στις εργαστηριακές και σε άλλες ειδικότητες.
Απαιτούμε την απόσυρση των διατάξεων και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
Το πρόβλημα είναι κοινό για όλους μας .
Δεν αφορά ορισμένες ειδικότητες , αφορά την επαγγελματική επιβίωση και την επιστημονική αξιοπρέπεια όλων των ιατρών.
Υπογράφοντας ΟΛΟΙ στην ηλεκτρονική έκκληση( petition ) για ανάκληση του claw back, δείχνουμε έμπρακτα και αποφασιστικά στον υπουργό , σε όλους στους βουλευτές και ιδιαιτέρως στους ιατρούς βουλευτές, την απόλυτη και ομόθυμη αντίδραση μας εναντίον των εξοντωτικών μέτρων που προσπαθούν να επιβάλλουν σήμερα αλλά και εναντίον εκείνων που θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν στο μέλλον.

Υπογράψτε εδώ την αίτηση ανάκλησης της εφαρμογής του CLAWBACK.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Τσάμης Δημήτρης Νίτσας Νικόλαος

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου