Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Claw back έως το 2015 σε κλινικές, διαγνωστικά, φυσικοθαπευτές

Τον τρόπο προσδιορισμού και εξόλφησης του 'claw back' σε κλινικές, διαγνωστικά και φυσικοθεραπευτές, περιγράφει το άρθρο 100 του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.

Σε εξάμηνη βάση και έως το 2015, θα εφαρμοστεί το 'claw back' σε ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και φυσικοθεραπευτές που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Claw back έως το 2015 σε κλινικές, διαγνωστικά, φυσικοθαπευτέςΑυτό προβλέπεται – μεταξύ άλλων – στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Ο 'μηχανισμός αυτόματης επιστροφής' θα ισχύσει για τις δαπάνες που έχουν γίνει από την αρχή του έτους.

Στο τέλος κάθε εξαμήνου, θα υπολογίζεται το ποσό που ξεπερνά τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ. 

Η μηνιαία αποδεκτή δαπάνη ορίζεται από το ένα δωδέκατο (1/12) των εγκεκριμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού. 

Υπολογισμός

Ως βάση για τον υπολογισμό του ποσού επιστροφής ανά πάροχο, χρησιμοποιείται ο μηνιαίος λογαριασμός πους υποβάλλει στον ΕΟΠΥΥ, για τις υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Μέσα σε έναν μήνα από την πιστοποίηση της υπέρβασης, οι πάροχοι θα καταθέτουν το 'claw back' σε τραπεζικό λογαριασμό. 

Σε περίπτωση που δεν εξοφλήσουν τα οφειλόμενα, ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να διακόψει τη σύμβαση μαζί τους, για χρονικό διάστημα μέχρι την καταβολή του ποσού.

Δεν αναγνωρίζονται και δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ δαπάνες που υποβάλλονται μετά την πάροδο 20 ημερών από τη λήξη κάθε ημερολογιακού μήνα.

Ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να συμψηφίσει τα οφειλόμενα από τους παρόχους ποσά, με ισόποση οφειλή του προς αυτούς. 

Ο συμψηφισμός μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ επιστρεφόμενων ποσών από τους παρόχους και εκκαθαρισμένων οφειλών του Οργανισμού προς αυτούς, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στο ίδιο έτος.

Δ.Κ. - ΙΑΤRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου