Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΙΣΘ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ, ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

Θεσσαλονίκη, 19 Ιουλίου 2013

Ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να πορεύεται στο άγνωστο εκμεταλλευόμενος τους ιατρούς που παρέχουν τις υπηρεσίες τους είτε ως συμβασιούχοι είτε ως συμβεβλημένοι με αυτόν.

Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια, οι πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών, η εμφάνιση νέων όρων συνεργασίας πέραν των αρχικά ορισθέντων, η αυθαίρετη κατάρτιση ατεκμηρίωτου προϋπολογισμού, επιβαρύνουν τη σχέση των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ με αρνητικά αποτελέσματα για όλους, ασφαλισμένους και ιατρούς.

Ο Ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει απολύτως την αναγκαιότητα συνέχισης και βελτίωσης της λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη. Η αποδυνάμωσή τους ή η κατάργηση τους θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στους πολίτες και θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους για τον ΕΟΠΥΥ.

Η ενίσχυση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ σε συνδυασμό με την συνεπή συμπεριφορά (έγκαιρη αποπληρωμή όλων των οφειλών των τελευταίων ετών) προς τους συμβεβλημένους ιατρούς αποτελούν τη μόνη διέξοδο από το σημερινό τέλμα της πρωτοβάθμιας υγείας.

Καλούμε το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους Ιατρικούς φορείς, να υπερασπισθεί την υγεία των πολιτών απέναντι σε κάθε είδους εισαγόμενους πειραματισμούς που αντικειμενικά οδηγούν σε υποβάθμισή της.

Ιατρικός Logo

Ο Πρόεδρος                                Ο Γραμματέας


Τσάμης Δημήτρης                         Νίτσας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου