Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΛ Ρίχνουν στον Καιάδα τον «ΑΡΙΣΤΕΑ»

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Λάρισα 26-7-2013 
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» 
Ν.Π.Δ.Δ. 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ρίχνουν στον Καιάδα τον «ΑΡΙΣΤΕΑ» 

Η κατάσταση στο Θ.Χ.Π. «Ο ΑΡΙΣΤΕΑΣ» και στα παραρτήματά του (ΑΡΙΣΤΕΑΣ Γιάννουλης και ΚΕΣΑΑΜ Βόλου), όπως αυτή περιγράφεται σε επιστολή των εργαζομένων του, παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση. 

Περιθαλπόμενοι και εργαζόμενοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την πλήρη εγκατάλειψη και απαξίωση από την πλευρά της Πολιτείας. 

Το αδιοίκητο και η υποχρηματοδότηση του Θεραπευτηρίου έχουν ήδη τραγικές συνέπειες στην προμήθεια φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, στις μετακινήσεις, αλλά και στις πληρωμές των λειτουργικών δαπανών του. Καταρρέει!!! 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας πιστεύει πως η κατεδάφιση των δομών πρόνοιας, που ακολουθεί κι αυτή τη γενικότερη διάλυση των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας, θα οδηγήσει σε μη ανατρέψιμες καταστάσεις όλο το σύστημα στο άμεσο μέλλον, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους πάσχοντες συμπολίτες μας, αλλά και για τους εργαζόμενους. 

Καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία, να πάρουν τώρα άμεσα μέτρα στήριξης του «ΑΡΙΣΤΕΑ», καθώς και των λοιπών δημόσιων δομών πρόνοιας και να αφήσουν κατά μέρος τις μεθόδους στρουθοκαμηλισμού και τα προσχήματα του περιορισμού της σπατάλης και του εξορθολογισμού των δαπανών. 

Σε αντίθετη περίπτωση, θα στιγματιστούν στην ιστορία ως οι σύγχρονοι Σπαρτιάτες που ξαναθυμήθηκαν τον Καιάδα!!! 

Τέλος, καλούμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νο Αγοραστό, που έμπρακτα στηρίζει με πάθος όλες τις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής ευθύνης του, να συγκαλέσει το ταχύτερο δυνατόν ευρεία σύσκεψη με τους συναρμόδιους φορείς και Βουλευτές του Νομού μας, ιδιαίτερα για την σωτηρία του Θ.Χ.Π. «Ο ΑΡΙΣΤΕΑΣ». 

Για τον Ι.Σ.Λ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ     ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου