Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Φυσικοθεραπείες με το …σταγονόμετρο! Τι χάσαμε και τι ζητούν οι φυσικοθεραπευτές από Άδωνι

Συνεχίζονται οι περικοπές της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς της Υγείας. Στον τομέα των φυσικοθεραπειών, οι ασφαλισμένοι έχουν υποστεί ήδη μεγάλο ψαλίδι ενώ πλέον οι επαγγελματίες του χώρου πρέπει να κάνουν επιστροφή χρημάτων εάν υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Τι ζήτησαν οι φυσικοθεραπευτές από τον υπουργό Υγείας. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - ΙΑΤROPEDIA

Αρχικά κόπηκε ο αριθμός των φυσικοθεραπειών προς τους ασφαλισμένους. Μετά ήρθε το χαράτσι στους ίδιους τους φυσικοθεραπευτές οι οποίοι καλούνται τώρα να κάνουν μεγάλες εκπτώσεις με τη μορφή της επιστροφής χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ εάν υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο τζίρο. Κάτι που βέβαια δεν άρεσε καθόλου στον κλάδο με αποτέλεσμα να ζητήσει αλλαγές των ρυθμίσεων από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ.Γεωργιάδης που παρέστη στη συνεδρίαση του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών και συνομίλησε με εκπροσώπους του Συλλόγου ζήτησε να θέτουν ρεαλιστικούς στόχους στους οποίους να μπορεί και ο ίδιος να ανταποκριθεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αν οι στόχοι είναι μαξιμαλιστικοί, δεν θα μπορώ να βοηθήσω».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών 

Πάντως οι φυσικοθεραπείες έχουν ήδη ψαλιδιστεί προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ κατά την αναθεώρηση του κανονισμού παροχών του Οργανισμού τον Νοέμβριο του 2012. Ειδικότερα πλέον καλύπτονται 10 φυσικοθεραπείες (από 12) για δύο φορές το χρόνο και η αποζημίωση της συνεδρίας περιορίστηκε σε 15 (από 20) ευρώ

. Εκτός αυτού βέβαια οι ασφαλισμένοι δε δικαιούνται πια φυσικοθεραπείες αλλά και κατ' οίκον συνεδρίες εάν έχουν νοσηλευθεί σε κλινική αποκατάστασης Νοσοκομείου ή Κέντρου Αποθεραπείας - Αποκατάστασης ή Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου