Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Γεωργιάδης: Ο εκδοτικός μου οίκος λειτουργεί καλύτερα από τον ΕΟΠΥΥ




'Δεν μπορώ να σας αντιμετωπίσω σαν απλούς συνδικαλιστές. Οι γιατροί είστε η αφρόκρεμα.

Από μαθητής θυμάμαι πως όποιος περνούσε στην Ιατρική ήταν ο καλύτερος των καλύτερων'.

Με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε ο υπουργός Υγείας την εισήγησή του το Σάββατο, στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έμεινε στην αίθουσα δυόμιση ώρες, ακούγοντας πολλές τοποθετήσεις, μεταξύ των οποίων των προέδρων του ΠΙΣ κ. Μιχάλη Βλασταράκου, της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρη Βαρνάβα και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ κ. Χαράλαμπου Μπονάνου.

Απευθυνόμενος στους γιατρούς, τόνισε ότι ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε χρηματοδοτικό τέλμα και πως το μέτρο της υποχρεωτικής επιστροφής χρημάτων από τους παρόχους (claw back) είναι αναγκαίο, αλλά άδικο:

'Οι εκδόσεις Γεωργιάδη λειτουργούν καλύτερα από τον ΕΟΠΥΥ. Είχαμε το εξής δίλημμα: Ή αποφασίζουμε άμεσα το claw back και παίρνουμε ως χώρα τη δόση ή χρεοκοπούμε.

Στη δεύτερη περίπτωση, δεν θα παίρνατε τίποτε από τον ΕΟΠΥΥ. Τώρα, παίρνετε το 70%. Αν ήμουν πάροχος, δεν θα θεωρούσα ότι έχω ζημιά 30%, αλλά κέρδος 70%'.
Το κοινό

Ο υπουργός Υγείας απευθύνθηκε στο κοινό και ρώτησε τι θα έκαναν στη θέση του.

Την απάντηση έδωσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κ. Άννα Μαστοράκου, λέγοντας στον υπουργό ότι υπήρχε η επιλογή της έκπτωσης (rebate), την οποία απεμπόλησε τον περασμένο Νοέμβριο το υπουργείο Υγείας.

'Δεν σας ρωτάω τι πρέπει να γίνει για να μη, ξαναβρεθούμε στη θέση που βρεθήκαμε. Σας ρωτώ τι θα κάνατε', ήταν η απάντηση του κ. Γεωργιάδη.
Πληρωμές

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι πληρωμές παλαιών οφειλών (έως το τέλος του 2011) του του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι έως τα μέσα Ιουλίου η ελληνική κυβέρνηση θα παραλάβει από τη γερμανική το πρώτο μέρος των γερμανικών κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων (DRGs) για τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ.

Δ.Κ.
IATRONET

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου