Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Πειραιάς,18-7-2013
Α.Π. 1963

Προς
Υπουργό Υγείας & Κ.Α.
Κο Άδ. Γεωργιάδη

Θέμα: Αυθαίρετη κατανομή κονδυλίων του Διοικητή της Β΄ΔΥΠΕ στα Νοσοκομεία αρμοδιότητάς του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά πληροφορήθηκε ότι, ο Διοικητής της Β΄ ΔΥΠΕ προκλητικά ανισομερώς διενήργησε την κατανομή των 10 εκατομμύριων της Κρατικής Επιχορήγησης-Ενίσχυσης του Υπουργείου Υγείας για τα 12 Νοσοκομεία της περιοχής αρμοδιότητάς του, που έχει ως εξής:

· Πέντε Εκατομμύρια Εκατό Χιλιάδες (5.100) Ευρώ στο Νοσοκομείο Αττικό και

· Τέσσερα Εκατομμύρια Εννιακόσιες Χιλιάδες (4.900) Ευρώ να διαμοιραστούν στα υπόλοιπα (11) έντεκα Νοσοκομεία με πολύ χαμηλότερα ποσά

Την ανωτέρω ενέργεια την θεωρούμε «προκλητική» και ζητάμε την άμεση καθοριστική παρέμβαση σας, για άρση της ανισότητας και αποκατάσταση της ισονομίας. Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά με αυτές τις ενέργειες η θέση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και όχι μόνο, για κατάργηση των ΔΥΠΕ.

Καταγγέλλουμε τον Διοικητή της Β΄ΔΥΠΕ για την διαχείριση των κονδυλίων αυτών, διότι οι Εκπρόσωποι της Διοίκησης θεωρούμε ότι πρέπει να διοικούν με κριτήρια Διοικητικής Αντικειμενικότητας λαμβάνοντας αποφάσεις μετά από διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους και εν προκειμένου με τους Διοικητές όλων των Νοσοκομείων.

Η Υγεία των Πολιτών είναι πολύ σοβαρό θέμα, με την οποία δεν επιτρέπεται κανείς να πειραματίζεται ή να αυτενεργεί.

Τα Νοσοκομεία περιοχής ευθύνης μας καθώς και τα Νοσοκομείατων Νησιώνπου υπάγονται στην Β΄ ΔΥΠΕ έχουν τεράστια προβλήματα και η οικονομική ενίσχυση-επιχορήγηση τους είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Κύριε Υπουργέ,

Η άμεση παρέμβαση σας, για την επίλυση του ανωτέρου θέματος είναι επιβεβλημένη, για την συνέχιση της λειτουργίας των Νοσοκομείων αρμοδιότητας της Β΄ ΔΥΠΕ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ      ΣΑΡΩΦ ΠΑΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου