Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Εμπλοκή με τα μέτρα του ΕΟΠΥΥ την τελευταία στιγμή! Νέες αυστηρές οδηγίες από την τρόικα


Τελικά οι δανειστές μας δεν υιοθέτησαν την αισιόδοξη στάση της ηγεσίας του υπουργείου υγείας ότι όλα συμφωνήθηκαν σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ καθώς ζητούν μέτρα ισοδύναμα με τη μαύρη τρύπα του Οργανισμού. Έκτακτες συσκέψεις για να βρεθεί λύση

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Και άλλα πιο σκληρά μέτρα για να βρεθούν όλα τα χρήματα του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ ζητά η τρόικα σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr.
Οι συσκέψεις είναι συνεχείς τις τελευταίες ώρες στα κυβερνητικά στελέχη καθώς αναζητείται λύση της τελευταίας στιγμής που να γίνεται αποδεκτή από την τρόικα.

Η τριανδρία πάντως ζητά εδώ και τώρα να ληφθούν μέτρα που να αγγίζουν το 1 δις ευρώ και όχι μόνο τα 400 εκατ. ευρώ που δεσμεύτηκε ότι θα εξασφαλίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω της επιστροφής χρημάτων (claw back) από διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές. Ποσό άλλωστε που είναι πιθανό να μη βρεθεί καθώς οι ιδιοκτήτες δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη ενώ συσπειρώνονται προκειμένου ακόμη και να μπλοκάρουν τον ΕΟΠΥΥ. Όλα ωστόσο είναι ανοικτά.

Πάντως πηγές του iatropedia.gr αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο για την εξεύρεση λύσης που να ικανοποιεί τους δανειστές μας, πρόταση που θα τεθεί και επίσημα στους τροικανούς.

Στο πλαίσιο αυτό βέβαια δεν αποκλείονται νέα μέτρα εξπρές και επιβαρύνσεις στους ασφαλισμένους παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ο τομέας της υγείας δε σηκώνει άλλα μέτρα και οι ασθενείς δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη.

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου