Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ εξωθούνται οι ιδιωτικές κλινικές


Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ εξωθούνται οι ιδιωτικές κλινικές

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση υπουργείου Υγείας και ιδιωτικών κλινικών.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Κλινικών (ΣΕΚ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εξωθείται σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας μετέβη το απόγευμα της ίδιας μέρας στο ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των ιδιωτικών κλινικών.

Ο κ. Γεωργιάδης παρέθεσε τα επιχειρήματά του. Προσπάθησε να αποδείξει ότι το μέτρο της αυτόματης επιστροφής ( claw back) είναι αναγκαίο, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο ΕΟΠΥΥ.

Χαρακτήρισε την κατάσταση κρίσιμη και κάλεσε τους εκπροσώπους των κλινικών σε διάλογο.

Αύξηση

Οι εκπρόσωποι των κλινικών αντέκρουσαν τα επιχειρήματα του υπουργείου περί αύξησης της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για νοσήλια ιδιωτικών κλινικών και ζήτησαν αναλυτικά στοιχεία.

Θεωρούν, δε, ως μονόδρομο την απόφαση για επίσχεση προς τον Οργανισμό:

'Το υπουργείο Υγείας μας φέρνει μπροστά σε ένα νέο εκβιαστικό τετελεσμένο, γεγονός που παραβιάζει ευθέως ακόμα μια φορά τις ισχύουσες συμβάσεις μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικών κλινικών', αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

'Αντί να δοθούν λύσεις στα προβλήματα και στις οφειλές που συσσωρεύονται τα τρία τελευταία χρόνια συνεχίζεται και πάλι η λανθασμένη, άδικη, επιπόλαιη και πρόχειρη, ισοπεδωτική πολιτική. Πολιτική που οδηγεί τις Ιδιωτικές Κλινικές και τους εργαζομένους τους σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο.

Θεωρούμε ότι η ανακοίνωση των μέτρων του υπουργείου Υγείας, περίclaw back στις υπηρεσίες που παρέχουν οι ιδιωτικές κλινικές για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, δίνει τη χαριστική βολή σε αυτή τη συνεργασία.

Είναι κατάφωρη απόδειξη της ανεφάρμοστης προχειρότητας και των κινήσεων εντυπωσιασμού, με τις οποίες η πολιτεία αντιμετωπίζει το μείζον θέμα της Υγείας στην Ελλάδα αντί να λειτουργήσει συντεταγμένα και να τιμήσει τις συμφωνίες που η ίδια έχει συνάψει.'

Δ.Κ. - IATRONET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου