Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Φαρμακοποιοί: προειδοποιούν για θερμό Αύγουστο


Φαρμακοποιοί: προειδοποιούν για θερμό Αύγουστο

Για ‘θερμότερο’ Αύγουστο, προετοιμάζονται οι φαρμακοποιοί περιμένοντας την εξόφλησή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί αναμένουν την υλοποίηση των επίσημων δεσμεύσεων της πολιτείας που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση, για την εξόφληση χρεών που ανέρχονται σε 75 εκ. ευρώ και χρονολογούνται από το 2010!

‘Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και τα όποια οικονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί μαζί με την υπομονή μας’, τονίζουν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Αύγουστος μπορεί να γίνει ακόμη πιο θερμός.

Και προσθέτουν, πως ‘είναι ευθύνη και καθήκον της Πολιτείας να επιλύσει επιτέλους όποια γραφειοκρατικά εμπόδια υπάρχουν και να απελευθερωθούν τα χρήματα που λιμνάζουν στα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι ώστε η φαρμακευτική αγορά να πάρει μια μικρή ανάσα ρευστότητας’.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε πως ‘η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις που αφορούν την εξόφληση όλων των οφειλόμενων των προηγούμενων ετών, αλλά και την επίσπευση των πληρωμών των υποχρεώσεων του 2013’.  IATRONET

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΩ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ .ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΡΑΓΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή