Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ολύμπιον: Συνάντηση γιατρών - διοίκησης για το κούρεμα των χρεών του ΕΟΠΥΥ


Ολύμπιον: Συνάντηση γιατρών - διοίκησης για το κούρεμα των χρεών του ΕΟΠΥΥ Συζήτησαν τα νέα δεδομένα

Συνάντηση με τους γιατρούς της Ιδιωτικής κλινικής «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» ΑΕ είχε χθες ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Φώτης Παπαβασιλόπουλος, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις μετά και την απόφαση του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη να προχωρήσει σε «κούρεμα» των χρεών του ΕΟΠΥΥ μέχρι και 40% στις Ιδιωτικές Κλινικές, από 1/1/2013 μέχρι 31/12/2013 με τη μορφή claw back.

Ο κ. Παπαβασιλόπουλος επεσήμανε πως ο Ιδιωτικός τομέας δεν αντέχει άλλο και οδηγείτε από την κυβερνητική πολιτική σε λουκέτο ή συρρίκνωση η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να βρεθούν στο δρόμο 10.000 εργαζόμενοι σε πρώτη φάση και άλλες 10.000 στη συνέχεια.

Μετά την επιβολή συμμετοχής των ασθενών κατά 30% ή 50% στον Ιδιωτικό τομέα, έρχεται τώρα και το κούρεμα των χρεών του φορέα κατά 40%, τόνισε ο κ. Παπαβασιλόπουλος γεγονός που δείχνει πως η κυβέρνηση αντί να μειώσει το σπάταλο κράτος, να προχωρήσει στην συγχώνευση νοσοκομείων, όπου χρειάζεται και να ελέγξει τις υπέρογκες δαπάνες, εξαντλεί όλη την σκληρότητά της στην εύκολη λύση της επιστροφής χρημάτων από την Ιδιωτική υγεία. "Το Δημόσιο είχε πρόβλημα, ας κλείσουμε τον Ιδιωτικό τομέα γιατί κανείς δεν τολμά να ακουμπήσει το δημόσιο.”

Σε επιστολή μάλιστα που απέστειλε στον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Οικονομίας, αναλύει οικονομικά στοιχεία που δείχνουν την σπατάλη στη Δημόσια υγεία και προτείνει λύσεις για την αποφυγή του κουρέματος των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Παπαβασιλόπουλος προτείνει μεταξύ άλλων μείωση αναλογικά στο δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο, διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, αν ο φορέας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, έλεγχο και περιορισμό της σπατάλης στη Δημόσια Υγεία. "Ας δημοσιοποιήσουν όλα τα στοιχεία για να δουν οι πολίτες που πηγαίνουν τα χρήματά τους.”

Κλείνοντας την επιστολή του προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης ο κ. Παπαβασιλόπουλος αναφέρει: « Όλο το σύστημα δουλεύει λες και θέλει να πουληθούν όλα στους Γερμανούς σε εξευτελιστική τιμή απαξιωμένα, δυστυχώς αυτό γίνεται από όλους. Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να μάθουν όλοι την αλήθεια και να επιβιώσουμε. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για την έξοδο από την κρίση.»

Αύριο στο μεταξύ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνάντηση των Δ.Σ. των Ιδιωτικών Κλινικών προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους και τον τρόπο αντίδρασής τους απέναντι στο άδικο και αντισυνταγματικό αυτό μέτρο που επιβάλει η κυβέρνηση στις ιδιωτικές κλινικές.   THE BEST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου