Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Καταρρέει οικονομικά και το Ωνάσειο! Έρχονται μειώσεις μισθών, περικοπές. Τι λέει η διοίκηση



Το κύμα ύφεσης που πλήττει τη χώρα, έχει παρασύρει και το Ωνάσειο καθώς παρουσιάζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τι λέει στο iatropedia.gr η διοίκηση του νοσοκομείου

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Παρά τη χρηματοδότηση που δέχεται ετησίως το Ωνάσειο από τα ταμεία του υπουργείου Υγείας, χρηματοδότηση που αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ, το Κέντρο δεν κατορθώνει να ισορροπήσει τα οικονομικά του. Αποτέλεσμα είναι να παρουσιάζει σήμερα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας τα οποία επηρεάζουν και τα μισθολογικά δεδομένα του προσωπικού ενώ είναι ακοικτό και το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας. Βέβαια δεν είναι λίγοι που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για διαρροές που στόχο έχουν να πιέσουν την κυβέρνηση προκειμένου να αυξηθεί η ροή χρημάτων προς το νοσοκομείο.

Σε ερώτηση του iatropedia.gr στον γενικό Διευθυντή του Ωνασείου Γ.Μουτσόπουλο σχετικά με το αν επίκειται λουκέτο στο Κέντρο η απάντησή του ήταν "Δεν το νομίζω". Παραδέχτηκε ωστόσο ότι το νοσοκομείο παρουσιάζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. "Όλα τα νοσοκομεία αυτήν την περίοδο έχουν οικονομικά προβλήματα έτσι και το Ωνάσειο" είπε χαρακτηριστικά στο iatropedia.gr.

Τις τελευταίες ημέρες οι γιατροί ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να υποστούν ένα μεγάλο ψαλίδι στις αμοιβές τους γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα σκέφτονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις (ήδη έκαναν στάση εργασίας για να βρουν λύση) ώστε να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Η διοίκηση του Ωνασείου έρχεται σε επαφή με το υπουργείο υγείας προκειμένου να ζητήσει περαιτέρω οικονομική συνδρομή ενώ τις τελευταίες ώρες η διοίκηση του Νοσοκομείου βρίσκεται σε αλλεπάλληλες συσκέψεις για να βρει τη χρυσή τομή.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι το Ωνάσειο παρότι χρηματοδοτείται από το κράτος λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια χρεώνοντας κανονικά τους ασθενείς για επιπλέον παροχές όταν δεν επαρκεί η κάλυψη του ασφαλιστικού Ταμείου. 
Ενδεικτικό είναι ότι ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες είχε καταγγείλει πρόσφατα ότι υπερχρεώνονταν γονείς για να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου