Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΙΠΥ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Αθήνα, 12/07/2013

Σήμερα 12/07/2013 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση μας με τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη.

Από την πλευρά μας ζητήθηκε από τον Υπουργό η αντικειμενική εκτίμηση του υποτιμημένου προϋπολογισμού μας σαν ποσοστό του Α.Ε.Π., όπως γίνεται για την φαρμακευτική δαπάνη και η ανάλογη αναθεώρηση του στα πρότυπα του Ο.Ο.Σ.Α. 

Του εξηγήσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε ανελαστικές δαπάνες όπως μισθούς, αναλώσιμα, εισφορές και με την απρόσωπη και ισοπεδωτική μέθοδο του claw back να μην γνωρίζουμε στο τέλος του εξαμήνου αν θα μας πληρώσει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις υπηρεσίες που προσφέραμε ή θα πρέπει να τον πληρώσουμε εμείς.

Επίσης, του επισημάναμε το κλιμακωτό rebate επί τζίρου που υπήρχε στη σύμβαση που είχαμε υπογράψει και προέβλεπε αυτόματη διόρθωση των ποσοστών του σε περίπτωση υπέρβασης των δαπανών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Τέλος, μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. έδωσε στον Υπουργό τα δικόγραφα και τα κατασχετήρια που του κοινοποιήθηκαν από το Τραπεζικό Factoring λόγω της αδυναμίας του για άμεση καταβολή των οφειλομένων του.

Ο Υπουργός μας γνωστοποίησε ότι το claw back το βρήκε υπογεγραμμένο και αποφασισμένο από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, είναι δε στις προθέσεις του:

Α) Να εξοφλήσει μέσα στο επόμενο δίμηνο όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 31/12/2011.
Β) Να γίνει διαχωρισμός στους κωδικούς των παρόχων, ώστε τα όποια εφαρμοζόμενα μέτρα να είναι προσαρμοσμένα και αναλογικά.
Γ) Να δημιουργήσει μόνιμη επιτροπή ελέγχου των δαπανών στην οποία θα συμμετέχουμε, με σκοπό την περιστολή της δαπάνης στα πλαίσια του προϋπολογισμού μας.
Ε) Να υπάρξει ρύθμιση για το γνωστό 20ημερο κατάθεσης των δαπανών που θα επιδιωχθεί να μην έχει αναδρομική ισχύ.

Τέλος, για το θέμα των κατασχετηρίων από τις Τράπεζες στα μέλη μας από την ασυνέπεια των πληρωμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να υιοθετηθούν μέτρα προστασίας μας.

Συνάδελφοι,
Αυτά είναι τα όσα μπορούν να ανακοινωθούν μέχρι τώρα.

Από την πλευρά μας θα μείνουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε την βιωσιμότητα των μελών μας και τη δυνατότητα μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό, που είμαστε και εμείς κομμάτι του.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου         Ι. Κλεινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου