Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Α.ΜΠΕΖΑΣ: Ο ΕΟΠΥΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

O ΕΟΠΥΥ θα στηριχθεί. Από γίγαντας με πήλινα πόδια θα σταθεί στα πόδια του .Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη του ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας στο Δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων στην εκπομπή "Ότι πεις εσύ στα σημεία των καιρών".

Ο κ. Μπέζας ανέφερε επίσης ότι θα βελτιωθεί το σύστημα των πληρωμών. «Οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται σε οργανωτικές αδυναμίες τις οποίες θα διορθώσουμε. Η κατάσταση σε σχέση με τις πληρωμές θα βελτιωθεί και σημαντικά ποσά θα διατεθούν στην αγορά το επόμενο διάστημα.

Το ελληνικό δημόσιο έχει αναλάβει την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει με το ποσό του 1,5 δις ευρώ για να καλύψει ένα μερος των οφειλών του μέχρι 31/12/2011. Μέχρι σήμερα η χρηματοδοτηση που έχει φθάσει στον ΕΟΠΥΥ είναι 725 εκατομμύρια ευρώ. Και από αυτά έχουν πληρωθεί 340 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή τα μισά. Εδώ υπάρχει μια υστέρηση και για τον λόγο αυτό θα οργανώσουμε καλύτερα την διαδικασία.

Οσον αφορά και μετά το 2011 λύνουμε το πρόβλημα της εκκαθάρισης των συνταγών με ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να υπάρξουν καλύτερες πληρωμές» είπε μεταξύ άλλων .

www.pfs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου