Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Γ. Ελευθερίου: Άλλο ένα παραλήρημα συνδικαλιστικής και κοινωνικής υποκρισίας από τον ΙΣΑ !

Άλλο ένα παραλήρημα συνδικαλιστικής και κοινωνικής υποκρισίας από τον πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Πατούλη. (Δείτε εδώ)

Όψιμα θυμήθηκε τους ασφαλισμένους ο κ. Πατούλης, δεν είναι πολύς ο καιρός που καλούσε τους ιατρούς όλης της χώρας να μην συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, πράγμα που αν το κάνανε θα είχε, με δική του ευθύνη, μετατρέψει το σύνολο του πληθυσμού σε εν δυνάμη επισκέπτες στα ιατρεία «προσωπικής προβολής» που στήνει ανά την Ελλάδα για επικοινωνιακούς λόγους, με συνοδεία τηλεοπτικών φακών και φωτογράφων ! 

Ξεχνά ο κ. Πατούλης ότι η θέσπιση των 5 ευρώ συμμετοχής, ισχύει ήδη στα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και επιχειρεί με ανάλγητο τρόπο να βάλει λουκέτο στο σύνολο των ιδιωτικών ιατρείων, καθώς η μικρή αυτή συμμετοχή θα οδηγούσε στην αναβάθμιση των αμοιβών και στα ιατρεία των μη συμβεβλημένων, ενώ θα εξασφάλιζε την επιβίωση των εργαστηρίων καθώς είναι απαράδεκτο να μην έχουν και οι εργαστηριακοί ιατροί το δικαίωμα είσπραξης αυτού του πενιχρού ποσού ως στοιχειώδες διαχειριστικό κόστος.

Δεν περιμέναμε όμως κάτι διαφορετικό, όταν με το πρόσχημα των εισοδηματικών κριτηρίων έβαλε πλάτη για να περάσουν τα νέα κουρέματα των ιατρών !

Με υποκρισία που περισσεύει, ξεχνά σκόπιμα ότι, μόνο για να κλείσει ένας ασφαλισμένος τηλεφωνικό ραντεβού στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ στοιχίζει πάνω από 1,5 ευρώ, ξεχνά σκόπιμα ότι για να επισκεφθεί ο ασφαλισμένος τα δημόσια νοσοκομεία το απόγευμα πρέπει να πληρώσει 70 ευρώ, ξεχνά ότι συνολικά οι παραπληρωμές του πολίτη φτάνουν το μισό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ ( 3 δις- έρευνα Κυριόπουλου) επειδή δυσκολεύεται να βρει συμβεβλημένο ιατρό για συνταγογράφηση, ξεχνά τον ανάπηρο που κάνει σημαντικά έξοδα μετακίνησης όταν δε συνεδριάζουν οι επιτροπές των ΚΕΠΑ. Αντί να ασχοληθεί με όλα αυτά ασχολείται με τα 5 ευρώ συμμετοχή στα ιδιωτικά ιατρεία !!!

Είναι προφανές ότι ΔΕΝ θέλει και δεν επιθυμεί ΚΑΜΙΑ αλλαγή από το φαύλο παρελθόν !

Φτάνει πια ο εμπαιγμός, πρώτα των ασφαλισμένων και μετά των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών. Σας τον παραδίδω στην κρίση σας !

Δρ. Γιώργος Ελευθερίου

Αγγειοχειρουργός

Πρόεδρος Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, Μέλος ΔΣ ΙΣΑ, Μέλος ΑΠΣΙ ΠΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου