Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!



Πραγματοποιηθηκε σημερα το απογευμα συναντηση μας με τον Υπουργο Υγειας κο Γεωργιαδη, παρουσια των Υφυπουργων κ. Μπεζα και κας Μακρη και του Γεν. Γραμματεα κου Καλλιρη, κατα την διαρκεια της οποιας ο Υπουργος μας ανακοινωσε οτι ειναι αναγκασμενος να εφαρμοσει την δεσμευση που ειχε αναλαβει εναντι της τροικας ο προηγουμενος Αναπλ. Υπουργος Υγειας για εφαρμογη claw back, οταν οι δαπανες, κατα κωδικο, υπερβαινουν τις προυπολογισθεισες.

Αυριο το απογευμα, 2-7-2013, μετα την συναντηση του με την τροικα θα το ανακοινωσει επισημα, ενω μεχρι την ερχομενη Δευτερα 8-7-2013 θα κατατεθει πολυνομοσχεδιο στην Βουλη στο οποιο θα υπαρχει εξουσιοδοτικη διαταξη νομου για την εφαρμογη του claw back ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ απο 1-1-2013. 

Συμφωνα με τα στοιχεια του, τα οποια αμφισβητησαμε και ζητησαμε να μας δοθουν αναλυτικα, οπως εχουμε ζητησει με εξωδικο μας απο τον ΕΟΠΥΥ εδω και 15 ημερες, χωρις απαντηση, οι δαπανες των κλινικων το 2012 εφτασαν τα 530 εκατ. ευρω, ενω συμφωνα με τον προυπολογισμο του 2013, που συνεταξε ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ η Οικονομικη Διευθυντρια κα Περδικη, οι δαπανες εχουν προυπολογισθει στα 312.300 εκατ. ευρω. 
Οι υποβολες δαπανων Α' τετραμηνου ανερχονται στα 162.021 εκατ. ευρω το οποιο αναγομενο σε ετησια βαση θα δωσει δαπανη 486 εκατ ευρω, δηλαδη υπερβαση 486-312=174 εκατ. ευρω το οποιο θα πρεπει να επιστρεψουμε στον ΕΟΠΥΥ !!!!!! Το ακριβες ποσοστο θα καθορισθειι σε νεα συναντηση μας, την επομενη εβδομαδα και θα ανερχεται πανω απο 40%, αναδρομικα απο 1-1-2013.

Αναφορικα με τις πληρωμες, μας δηλωσε οτι για τα παλια ληξιπροθεσμα θα δοθει προκαταβολη 90% !!! (μεχρι να γινει εκκαθαριση, γεροι να ειμαστε) με ταχυτητα φωτος, ενω για τις τρεχουσες πληρωμες ΕΟΠΥΥ θα δοθει προκαταβολη Δεκεμβριου 2012 και ο Ιανουαριος 2013 θα δοθει οταν θα εκκαθαρισθει απο την ελεγκτικη εταιρια που θα αναλαβει να ελεγξει τους λογαριασμους με δικες ΜΑΣ δαπανες και αφου εφαρμοσθει το κουρεμα του claw back, δηλαδη τον μηνα ????????

Δηλωσαμε οτι δεν μπορουμε να δεχτουμε την αποφαση αυτη, μας απαντησε οτι ειναι προαπαιτουμενο για την εκταμιευση της επομενης δοσης των 8,3 δις και μεχρι την Δευτερα θα υπαρξει νομοθετικη προβλεψη.

Ζητησαμε τον συμψηφισμο φορολογικων και ασφαλιστικων υποχρεωσεων και δεσμευτηκε να μας απαντησει το επομενο 24ωρο αφου συνεννοηθει με τον Υπουργο Οικονομικων κο Σταικουρα.

Οι συνεπειες της αποφασης αυτης ειναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ και οδηγουν, χωρις υπερβολη, σε ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ. Ρωτησαμε τον Υπουργο εαν στα σχεδια του ειναι το κλεισιμο των κλινικων και απαντησε αρνητικα.

Συνεπως το προηγμενο κρατος που ζουμε μπορει να παρεχει υγεια μεχρι τελος Αυγουστου. Μετα οποιος ζησει εζησε .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου