Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Άδωνις: Θέλω να μπουν και οι γιατροί σε διαθεσιμότητα

Να μπουν οι γιατροί στη διαθεσιμότητα, για λίγες μέρες, ζητάει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός Υγείας ζητάει να μπουν και να μετρήσουν κανονικά στη διαθεσιμότητα και στην κινητικότητα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι ο ίδιος ζητάει να συμπεριληφθούν οι γιατροί στην κινητικότητα. "Θα μετακινηθούν 300 γιατροί. Είναι τόσο τρομερό να μπουν σε διαθεσιμότητα για 15 μέρες με το 75% του μισθού τους;" σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι έτσι δεν θα χρειαστεί να αναζητήσει 300 υπαλλήλους από άλλους τομείς.

Για την απεργία της Τετάρτης στον κλάδο της υγείας ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να μην λάβουν μέρος οι γιατροί.

Σχετικά με το σχέδιο για τα έξι νοσοκομεία της Αττικής επανέλαβε ότι δεν κλείνουν, αλλά αλλάζουν χαρακτήρα.

Πάντως αργότερα θέλησε να πάρει πίσω τη διαθεσιμότητα για γιατρούς. "Στο σχέδιο της κινητικότητας του υπουργείου Υγείας δεν περιλαμβάνονται γιατροί" δήλωσε Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Η συγχώνευση που είδε το φως της δημοσιότητας, στον αριθμό που παρουσιάζει, οι υπηρεσίες υπολόγιζαν και τους γιατρούς. Αλλά σε επικοινωνία που είχαμε με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως, οι γιατροί δεν περιλαμβάνονται στην κινητικότητα" κατέστησε σαφές ο υπουργός Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου