Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Οι Γερμανοί …ξανάρχονται! Βοήθεια από Ράιχενμπαχ για το ΕΣΥ



Το χέρι τους για να βελτιωθεί η λειτουργία του ΕΣΥ θα βάλουν ειδικοί εμπειρογνώμονες από τη Γερμανία καθώς ο επικεφαλής της ομάδας κρούσης της Ε.Ε. Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη επεσήμανε ότι θα ξεκινήσουν δράσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών επειδή η «Υγεία είναι ένα αγαθό που πρέπει να προστατευθεί στην Ελλάδα της κρίσης. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Με τη βοήθεια των Γερμανών επιχειρεί να ξαναστήσει το ΕΣΥ ο ‘Άδωνις Γεωργιάδης ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της task force (ομάδα κρούσης της Ε.Ε.) Χόρστ Ράιχενμπαχ, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι οι παροχές υγείας είναι ένα μείζον θέμα και πρέπει να προστατευθούν στην Ελλάδα. 
Γι αυτό θα δεχθεί τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων της task force οι οποίοι θα συμβάλουν από την πρόσληψη προσωπικού όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη, μέχρι την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού. 

Όμως τα κακά μαντάτα έρχονται για τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι θα εφαρμοσθεί η δυναμική τιμολόγηση στα γενόσημα «όπως έχουμε δεσμευτεί στην τρόικα και έχουμε θεσμοθετήσει». Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι τα νέα φάρμακα θα τιμολογούνται κλιμακωτά με μειούμενες τιμές κατά 10% ανάλογα με το ποια βγαίνουν πρώτα στην αγορά.

Τα πρώτα θα λαμβάνουν και τις υψηλότερες τιμές. Πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί με τα σκευάσματα που θα κάνουν αίτηση για τιμολόγηση τελευταία, καθώς θα έχουν τη χαμηλότερη τιμή με συνέπεια να μη θεωρείται συμφέρουσα η κυκλοφορία τους στην αγορά. 

Σε ότι αφορά την κυκλοφορία των νέων καινοτόμων φαρμάκων στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα τιμολογηθούν εφόσον αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα τους. 
Κατά τα άλλα ο Άδωνις Γεωργιάδης που έκανε το βράδυ της Κυριακής την πρώτη του αιφνιδιαστική επίσκεψη σε νοσοκομείο (Γ.Γεννηματάς) την οποία μάλιστα ανακοίνωσε πρώτα στο twitter, επεσήμανε ότι θα ακολουθήσει αυτήν την τακτική των επισκέψεων. Όπως είπε θα βρίσκεται κάθε εβδομάδα σε ένα νοσοκομείο για να διαπιστώνει ιδίοις όμμασι τη λειτουργία του και όπου θα εντοπίζονται παραβατικές συμπεριφορές όπως αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία, θα επιβάλλονται κυρώσεις. 

Επίσης επανέλαβε ότι νοσοκομεία δε θα κλείσουν για να κλείσουν αλλά θα επιδιωχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των δομών. Βασική προϋπόθεση όμως πριν γίνει οτιδήποτε είναι να διορισθούν νέοι διοικητές στα νοσηλευτικά ιδρύματα οι οποίοι αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου