Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ανεπιθύμητος ο κ. Γεωργιάδης στα Νοσοκομεία της Αχαϊας(ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΧΑΪΑΣ (ΕΙΝΑ)

Αρ. Πρωτ.: 21 / 23-07-2013 
Πάτρα, 23 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση ΕΙΝΑ

Η κατάσταση στη Δημόσια Υγεία χειροτερεύει μέρα με την ημέρα. Μετά την πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή, έχει γίνει πεποίθηση σε πολύ κόσμο ότι η προδιαγεγραμμένη πορεία απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ θα επιταχυνθεί την επόμενη περίοδο. Η επιλογή του κου Γεωργιάδη στη θέση του Υπουργού Υγείας είναι ενδεικτική των προθέσεων της Κυβέρνησης και των τροϊκανών.

Η αναγγελία του κλεισίματος έξι νοσοκομείων τους επόμενους μήνες, της συγχώνευσης υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ με Κέντρα Υγείας και το κυριότερο, οι επικείμενες απολύσεις 2500 εργαζομένων στα νοσοκομεία (μετά την κατάργηση ΟΛΩΝ των κενών οργανικών θέσεων προ πενταμήνου σε όλα τα νοσοκομεία δε θα υπάρξουν τοποθετήσεις «διαθεσίμων») θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αδυναμία λειτουργίας πολλών τμημάτων και νοσοκομείων, ιδίως των «μικρών».

Η έλλειψη 6000 γιατρών του ΕΣΥ και πολλών χιλιάδων εργαζομένων από τη δύναμή τους ήδη έχει οδηγήσει στο κόκκινο τη λειτουργία των ιδρυμάτων. Η υποχρηματοδότηση θα διαλύσει το τελευταίο αποκούμπι του κοινωνικού κράτους που γνωρίσαμε τα τελευταία 30 χρόνια.

Η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ και το 38% και πλέον του πληθυσμού που είναι ανασφάλιστο θα σημάνει την περαιτέρω αδυναμία χρηματοδότησης του συστήματος και των παροχών σε όσους έχουν ανάγκη. Η εξαθλίωση του ελληνικού πληθυσμού περνά και μέσα από την ανασφάλεια στα ζητήματα υγειονομικής περίθαλψης. Ήδη προσεγγίζουμε τα επίπεδα οικογενειακής χρεωκοπίας των ΗΠΑ που προκύπτουν από την ανάγκη αντιμετώπισης μείζονων προβλημάτων υγείας μέσα σε αυτές.

Η διάλυση των κοινωνικών δομών (προγράμματα κατά των ναρκωτικών, διευθύνσεις υγείας των τέως νομαρχιών, ψυχιατρική μεταρρύθμιση) γεμίζει ήδη τους δρόμους με ανήμπορους ανθρώπους και δίνει τη χαριστική βολή στα προγράμματα πρόληψης. Είναι θέμα χρόνου να ανακάμψουν παλιές ασθένειες λόγω μείωσης του επιπέδου εμβολιασμών των παιδιών.

Η κυβέρνηση με τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, χιλιάδων εκπαιδευτικών και των μαθητών τους στην επαγγελματική εκπαίδευση, των σχολικών φυλάκων, του ΙΓΜΕ, των ΕΑΣ κοκ αποδεικνύει το πόσο αδίστακτη είναι, πόσο υποτελής στους κρατικοδίαιτους εφοπλιστές και διαπλεκόμενους εργολάβους και στους ξένους εντολείς της. Στο χώρο της υγείας ήδη καραδοκούν οι ασφαλιστικοί όμιλοι και τα κεφάλαια ιατρικού «τουρισμού» να πλιατσικολογήσουν στο πτώμα του ΕΣΥ. 

Στην περιοχή μας η από διετίας (υπουργός Α. Λοβέρδος) στοχοποίηση του Νοσ. Καλαβρύτων και του Καραμανδανείου, τείνει να υλοποιηθεί την επόμενη περίοδο.

Στα νοσοκομεία της Αχαΐας που στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού και την απλήρωτη εργασία γιατρών και εργαζομένων υπάρχουν πολλοί λόγοι να απεργήσουμε στις 24/7.

Άλλοι τόσοι λόγοι για να θεωρούμε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ τον κο Γεωργιάδη στα νοσοκομεία του νομού μας.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.

Ο Πρόεδρος              Ο Γραμματέας

Γιαννάκενας Κων/νος  Γιακουμής Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου