Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Γεράσιμος Βουδούρης: Ο ΕΟΠΥΥ δεν γνωρίζει τον αριθμό των ασφαλισμένων του!


Γεράσιμος Βουδούρης: Ο ΕΟΠΥΥ δεν γνωρίζει τον αριθμό των ασφαλισμένων του!

Η έλλειψη οργάνωσης στον ΕΟΠΥΥ είναι τέτοια, που δεν είναι καν γνωστός ο ακριβής αριθμός των ασφαλισμένων του, αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γεράσιμος Βουδούρης.

Στα τυφλά βαδίζει ο ΕΟΠΥΥ. Την ώρα που δοκιμάζεται από τα ελλείμματα και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των ασφαλισμένων του.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γεράσιμος Βουδούρης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Διαρκούς Εργαστηρίου Αξιολόγησης των Πολιτικών Υγείας, με θέμα 'ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ: Λόγοι και αντίλογοι της τελευταίας περιόδου', ο κ. Βουδούρης ανέφερε χαρακτηριστικά:

'Τα Ταμεία αδυνατούν να δώσουν στοιχεία για το ποιοι έχουν ασφαλιστική ικανότητα. Ανατρέχουμε στο βιβλιάριο Υγείας, λόγω της έλλειψης επαρκούς συστήματος'.

Ο κ. Βουδούρης επεσήμανε ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι απλός διαχειριστής σε πολύ δυσμενή θέση, καθώς δεν έχει έσοδα και τον κατηγορούν ότι έχει έξοδα:

'Όσο δεν εισπράττει εισφορές, θα αυξάνεται η μαύρη τρύπα. Την ίδια ώρα λείπουν οι εξελεγκτικοί μηχανισμοί. 

Πώς να ελέγξεις τα τιμολόγια που καταθέτουν οι πάροχοι και να τα πληρώσεις';

Αναστρέψιμη

Παρά τη δυσμενή εικόνα, χαρακτήρισε την κατάσταση 'αναστρέψιμη'. Με την εκτίμηση αυτή συμφώνησε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Νίκος Πολύζος.

Ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος είπε ότι στην κρίση που βιώνουμε πρέπει να παρέχονται στοιχειώδεις υπηρεσίες περίθαλψης:

'Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση τουλάχιστον σε έναν απλό γιατρό και ένα γενόσημο.

Υπάρχουν σήμερα 3 εκατομμύρια ανασφάλιστοι. Αυτοί πρέπει να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας. 

Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι προκύπτουν εμπόδια στην πρόσβασή τους και η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Το προσδόκιμο επιβίωσης θα μειωθεί, σε βάρος κυρίως των χρονίως πασχόντων'.

Ο πρώην γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος είπε ότι το δημόσιο σύστημα περίθαλψης είναι σπάταλο: 'Δεν χρειαζόταν η τρόικα για να το δούμε', ανέφερε.

Δημήτρης Καραγιώργος - IATRONET

1 σχόλιο:

  1. Η κατασταση ειναι αναστρεψιμη με την διαλυση ομως αυτου του ΕΟΠΥΥ.
    Τι υπονοειτε με τον ορο "απλος ιατρος" ;Υπαρχουν και συνθετοι ιατροι;
    ΄Η μηπως το απλος ιατρος συμβαδιζει με το γενοσημο;
    Με τρια εκατομμυρια ανασφαλιστων η κατασταση ειναι οντως αναστρεψιμη.Στα δεκα εκατομμυρια ανασφαλιστων ερχεται η λυτρωση για τον ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή