Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών(ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ)

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Λάρισα 13-7-2013 
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Ν.Π.Δ.Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, όπως αυτές αποφασίστηκαν από το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ:

1. Απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου (πανελλαδική πανεργατική απεργία)

2. Στάση εργασίας την Πέμπτη 18 Ιουλίου (άφιξη Σόιμπλε στην Ελλάδα)

3. Απεργία την Τετάρτη 24 Ιουλίου (ειδικά για τις απολύσεις στον χώρο της υγείας)

Πιστεύουμε πως η αποδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και η παράλληλη διάλυση των Ιδιωτικών Μονάδων Υγείας, έχουν πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η αδυναμία παραγωγής πολιτικής στον τομέα της Υγείας και γενικότερα στο δημόσιο, έχει σαν αποτέλεσμα τις κοινωνικά άδικες και οριζόντιες περικοπές δαπανών και προσωπικού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της περίθαλψης των συμπολιτών μας.

Πίσω από τις επιταγές της τρόικας και του μνημονίου για τους αριθμούς, υπάρχουν άνθρωποι με ανάγκες, υπάρχουν άνθρωποι με προβλήματα, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να επιβιώσουν. Η πολιτεία και η κοινωνία, δεν μπορούν να παραμείνουν απαθείς και αδιάφοροι μπροστά στην ανθρωπιστική κρίση.

Καλούμε όλους του Έλληνες Βουλευτές και ιδιαίτερα τους Υγειονομικούς, να μην ψηφίσουν το απαράδεκτο νέο κούρεμα της υγείας των ασφαλισμένων και την οικονομική εξόντωση των γιατρών.

Σε αντίθετη περίπτωση, μαζί με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας (τον βασικότερο πυλώνα παροχής περίθαλψης) θα καταρρεύσουν άμεσα και οι περισσότερες Ιδιωτικές Δομές Υγείας, με αποτέλεσμα μεγάλα στρώματα του πληθυσμού να μείνουν ακάλυπτα από στοιχειώδεις υπηρεσίες.

Για τον Ι.Σ.Λ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ    ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου