Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Πόρισμα - κόλαφος για ιατρικό συνέδριο που έγινε στο εξωτερικό


Πόρισμα - κόλαφος για ιατρικό συνέδριο που έγινε στο εξωτερικό


Σάλο προκαλεί πόρισμα, με το οποίο εμπλέκονται δύο στελέχη του υπουργείου Υγείας σε φορέα, όπου καταλήγουν δωρεές φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, προκάλεσε πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για ιατρικό συνέδριο που έγινε πέρυσι στο εξωτερικό, με τη συμμετοχή και στελεχών του υπουργείου Υγείας.
Στο πόρισμα επισημαίνεται ότι στο εν λόγω συνέδριο συμμετείχαν γιατροί, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου.

Ένας, μάλιστα, από αυτούς, είναι προϊστάμενος στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου και μέλος της επιτροπής τιμών φαρμάκων.

Όπως ανέφερε το Mega, ο εν λόγω προϊστάμενος είναι παράλληλα μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του φορέα, στον οποίο καταλήγουν οι δωρεές των φαρμακευτικών επιχειρήσεων:

'Συμμετέχει σε ένα φορέα, του οποίου οι δράσεις χρηματοδοτούνται κατά ένα αδιευκρίνιστο στον παρόντα έλεγχο, ποσοστό από χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών και λοιπές δωρεές. 

Στο οποίο διοικητικό συμβούλιο του φορέα που συμμετέχει, έχει εκλεγεί στην θέση του ταμία στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα διαβιβασθέντα στοιχεία'.

Παραιτήθηκε
Μέλος του φορέα αυτού είναι και δεύτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, το οποίο παραιτήθηκε από την θέση του μετά την εκδοσή του εν πορίσματος.

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζητεί να εξεταστεί αν ο προϊστάμενος της διεύθυνσης φαρμάκων και φαρμακείων έχει λάβει αποφάσεις ευνοϊκές για τις επτά φαρμακοβιομηχανίες που προκύπτει ότι χρηματοδοτούν τον φορέα στον οποίο είναι μέλος. IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου