Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Λουκέτο αύριο σε νοσοκομεία, μονάδες υγείας! Σε γενική απεργία γιατροί-εργαζόμενοι



Χωρίς δημόσιες μονάδες υγείας θα μείνουν αύριο οι ασθενείς σε όλη τη χώρα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που θα πραγματοποιήσουν τόσο οι γιατροί όσο και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ενώ την απεργία στηρίζει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. 
Στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά ενώ τα προγραμματισμένα ραντεβού αναμένεται να μετατεθούν. 

Γιατροί και εργαζόμενοι αντιτίθενται στις συγχωνεύσεις αλλά και τις αλλαγές χρήσεις των νοσοκομείων που ουσιαστικά θα θέσουν εκτός ΕΣΥ μεγάλο μέρος του προσωπικού. 

Όπως μάλιστα σημειώνει ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: " οι 2500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη πως οι πρόσφατες τροποποιήσεις οργανισμών στα Νοσοκομεία της χώρας κατήργησαν όλες τις κενές οργανικές θέσεις, συμπεραίνουμε πως οι κατ΄ όνομα διαθεσιμότητες αποτελούν στην ουσία απολύσεις" . 

Όλα αυτά βέβαια τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζουν ήδη 20.000 κενά προσωπικού και 6000 ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.
Το προσωπικό των νοσοκομείων έχει προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στο υπουργείο Υγείας. ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου