Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ : Όχι στο λουκέτο στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, ναι στην επιβίωση των ιδιωτικών ιατρείων με τα 5 εύρω συμμετοχής

Για όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, τι εννοούμε με την φράση ” ο ΕΟΠΥΥ να γίνει αποκλειστικά αγοραστής υπηρεσιών υγείας” διευκρινίζουμε ότι ΔΕΝ σημαίνει ότι ζητάμε να κλείσουν τα πρώην ΙΚΑ. 

Τα πρώην ΙΚΑ μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο ως κέντρα υγείας αστικού τύπου με 24 ωρη λειτουργία και να αποτελέσουν τον ηθμό πρόσβασης προς τα δημόσια νοσοκομεία σε συνεργασία με τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ. 

Είναι απαράδεκτο τα 2/3 των επισκέψεων σε ημέρες εφημερίας να είναι περιστατικά πρωτοβάθμιας φροντίδας. Με αυτό τον τρόπο θα αποσυμφορηθούν σημαντικά τα νοσοκομεία μας καθώς για να τα προσεγγίσει κάποιος θα πρέπει να έχει παραπεμπτικό είτε από συμβεβλημένο ιατρό είτε από κέντρο υγείας, εκτός βέβαια από τα περιστατικά που διακομίζονται μέσω ΕΚΑΒ.

Η άλλη εκδοχή είναι να αναλάβει το ΙΚΑ με δικά του κονδύλια την λειτουργία τους και να διεκδικήσει σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού μερίδιο των κονδυλίων που θα διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ για ΠΦΥ. Αν είναι πιο αποτελεσματικές και πιο οικονομικές οι συγκεκριμένες δομές θα επικρατήσουν στην αγορά ! Ας καταλάβουμε ότι οι μέρες του κρατικού προστατευτισμού στην υγεία τελείωσαν χωρίς επιστροφή κάθε ευρώ που σπαταλάμε λείπει από την υγεία του λαού μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου