Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΙΚ 5-7-2013




Οι Ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Κλινικών όλης της Ελλάδος δεν μπορούν να αποδεχτούν το μέτρο του claw back, που αυθαίρετα αποφάσισε η Κυβέρνηση, διότι θεωρεί το μέτρο αυτό επαίσχυντο, άδικο, παράλογο, αντισυνταγματικό και οδηγεί με βεβαιότητα το σύνολο των κλινικών, μικρών και μεγάλων, σε άμεση αναστολή της λειτουργίας τους, οδηγώντας ακόμη 25.000 εργαζόμενους και συνεργάτες στην ανεργία.
Διευκρινίζουμε, για αποκατάσταση της αλήθειας, ότι ΚΑΜΙΑ υπέρβαση δαπανών δεν υπάρχει μεταξύ 2012 και 2013 και μάλιστα όταν το 2012 ο ΕΟΠΥΥ κάλυπτε τις δαπάνες ασφαλισμένων 4 μόνο ταμείων, ενώ σήμερα, το 2013, τους ασφαλισμένους 10 ταμείων, σχεδόν το σύνολο του Ελληνικού λαού.

Υπέρβαση υπάρχει μόνο σε σχέση με τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος συντάθηκε αυθαίρετα, εν κρυπτω, χωρίς διαβούλευση και ανάρτηση στην διαύγεια και εξωπραγματικός διότι δεν ανταποκρίνεται σε κανένα οικονομικό δεδομένο.

Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση ότι προχωραει σε παγκόσμια πρωτοτυπία, διότι το claw back εφαρμόζεται διεθνώς μόνο στο εμπόριο, για προϊόντα και από σήμερα, μόνο στην Ελλάδα, για υπηρεσίες. Ας αναζητήσει τις περικοπές στο Δημόσιο σύστημα υγείας που κοστίζει στον Ελληνικό λαό 9,1 δις ευρώ ετησίως ενώ ο Ιδιωτικός τομέας μόνο 1 δις ευρώ και μετά το claw back μισό δις ευρώ, όταν η αντιστοιχία νοσηλειών είναι 40% για τον Ιδιωτικό τομέα και 60% για τον Δημόσιο Τομέα.

Δεν μπορεί να υπάρξει παροχή του υπέρτατου της υγείας στον Ελληνικό λαό χωρίς χρηματοδότηση. Θα πρέπει η Κυβέρνηση να ζητήσει από την τρόικα, αντί για περικοπές, έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Ο Ελληνικός λαός πλήττεται οικονομικά την τελευταία τριετία. Η Κυβέρνηση αδυνατεί να παρέχει το αγαθό της υγείας και ζητά από τους Ιδιώτες παροχους να αναλάβουν αυτοί, με ζημία, την χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και από τους ασθενείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να αποκαταστήσουν την υγεία τους.|

Οι Ιδιωτικές κλινικές βρίσκονται υπό διωγμό.

Η Κυβέρνηση θέλει το κλείσιμο τους. Έτσι μόνο θα μειωθούν οι δαπάνες.
Η Γενικη Συνέλευση των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κλινικών στην χθεσινή έκτακτη Γενικη Συνέλευση τους της 4-7-2013, που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Υγείας κου Γεωργιάδη, αφού άκουσε με προσοχή την τοποθέτηση του Υπουργού, ο οποίος συμφώνησε ότι το μέτρο είναι μεν άδικο αλλά ζήτησε από τους Κλινικαρχες να θυσιαστούν για το συμφέρον της πατρίδος προκειμένου να καταβληθεί η επόμενη δόση του δανείου, αποφάσισε τα ακόλουθα :

1.Δεν αποδέχεται το άδικο αυτό μέτρο και ζητά την άμεση απόσυρση του

2.Ζητά να δοθούν τα αναλυτικά στοιχεία υποβολών νοσηλίων για κάθε παροχο για το 2012 και το Α’ εξάμηνο του 2013, διότι αμφισβητούν τα νούμερα που δόθηκαν στην τρόικα, εντάσσοντας Κρατικά Νοσοκομεία και Ιδρύματα ΜΚΟ και της Εκκλησίας καθώς και Προνοιακα στον κωδικο των Ιδιωτικων Κλινικων.

3.Εξουσιοδοτει την Διοικηση της ΠΕΙΚ να προσφυγει στο Συμβουλιο της Επικρατείας, προκειμένου να κριθεί η συνταγματικότητα του μέτρου και να ζητηθεί η αναστολή εφαρμογής του.

4.Αποφασίζει την κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου για την σύνταξη του εξωπραγματικού αυτού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.

5.Εξουσιοδοτεί την Διοίκηση της ΠΕΙΚ να προχωρήσει σε Επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εξαιρουμένων των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού και Εντατικής Θεραπείας, σεβόμενοι τους ασθενείς και επιθυμώντας να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, εάν ο Υπουργός Υγείας δεν αναθεωρήσει την απόφαση του και δεν επιβαρύνει αποκλειστικά, αυτούς και μόνο, που πραγματικά προεβησαν σε υπέρβαση δαπανών.

6.Ζητά από τον Υπουργό Υγείας να υλοποιήσει την χθεσινή του δεσμευση για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών 2007-2011 τις επόμενες 60 ημέρες.

7.Απαιτεί την άμεση πληρωμή των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών του Οργανισμού, δηλαδή τα νοσήλια που οφείλει από τον περασμένο Δεκέμβριο 2012 έως και Μάρτιο 2013 που είναι ήδη ληξιπρόθεσμα και τα υπολειπόμενα 10% των λογαριασμών όλου του 2012, συνολικού ύψους πάνω από 250 εκατ. ευρώ.

Για την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών
Γρηγόρης Σαραφιανος
Πρόεδρος ΔΣ

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου