Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας 20 γιατροί του ΕΣΥ

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη

Πρόκειται για λειτουργούς του Ιπποκράτη οι οποίοι είχαν…πλούσιο πειθαρχικό φάκελο κατά τη διάρκεια της θητείας τους στο ΕΣΥ και για υποθέσεις που είχαν προκαλέσει την κοινή γνώμη

Εκτός ΕΣΥ τέθηκαν 20 γιατροί με απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. 


Οι 20 λειτουργοί του Ιπποκράτη τέθηκαν σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας, καθώς ολοκληρώθηκε η πειθαρχική διαδικασία και εκδόθηκαν οι οριστικές αποφάσεις από τα πειθαρχικά συμβούλια του ΕΣΥ. Ωστόσο, εκκρεμούν οι δικαστικές αποφάσεις.

«Αν οι γιατροί αυτοί αθωωθούν από τα δικαστήρια, σε αντίθεση με την ποινή που τους επέβαλλαν τα πειθαρχικά συμβούλια, ας διεκδικήσουν μέσω της δικαιοσύνης τη δικαίωση και την τυχόν αποζημίωση τους. Αν όμως καταδικαστούν από τα ελληνικά δικαστήρια, τότε οι Έλληνες πολίτες σε ποιον πρέπει να στραφούν για την παροχή υπηρεσιών από τέτοιου είδους γιατρούς. 

Ενδεικτικά σας λέω ότι ανάμεσα στους είκοσι γιατρούς που τέθηκαν σε αργία, υπήρχε ένας που χρησιμοποιούσε περισσότερες από 150 σφραγίδες».

Τα ανωτέρω δήλωσε το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας σε εκδήλωση της ΠΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχάνων).

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για γιατρούς από διάφορα νοσοκομεία της χώρας οι οποίοι είχαν…πλούσιο πειθαρχικό φάκελο κατά τη διάρκεια της θητείας τους στο ΕΣΥ και για υποθέσεις που είχαν προκαλέσει την κοινή γνώμη. 

Μεταξύ άλλων πρόκειται για γιατρούς του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλο με προμήθεια ορθοπεδικών υλικών αξίας 2 εκατ. ευρώ.

Άλλες υποθέσεις αφορούν επίσης παθητική δωροδοκία, αναξιοπρεπή συμπεριφορά, παράβαση καθήκοντος και εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου