Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ιδιωτικές κλινικές: Στα 200 εκ τα χρέη του ΕΟΠΥΥ - Κλείνουμε με περικοπή 40%

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, η Ένωση είχε προτείνει τη διενέργεια ελέγχων των δαπανών στις κλινικές από ανεξάρτητη εταιρεία, ωστόσο αυτό δεν υλοποιήθηκε. 

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών είχε προτείνει στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τη διενέργεια ελέγχων των δαπανών στις κλινικές από ανεξάρτητη εταιρεία, με δικά της έξοδα, πρόταση που ωστόσο δεν υλοποιήθηκε, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης, Γρηγόρης Σαραφιανός.


Σημείωσε μάλιστα ότι, μέχρι τώρα, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τις κλινικές υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρω, ενώ τα παλαιότερα χρέη ανέρχονταν σε 500 εκατομμύρια ευρώ, κι ενώ υπάρχουν σενάρια για ενδεχόμενο «κούρεμα» των οφειλών του φορέα.

Όπως τόνισε ο κ. Σαραφιανός ότι αν υπάρξει περικοπή της τάξης του 40% στα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ, όλες οι κλινικές θα κλείσουν.

Τα σχόλια του κ. Σαραφιανού ήλθαν στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ του νέου υπουργού Υγείας και της τρόικας για εφαρμογή ενός ανώτατου ορίου στο ύψος των δαπανών για εξετάσεις, αναφορικά με ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Όπως έχει δηλώσει ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τυχόν διαφορά μεταξύ των χρεώσεων και του ορίου θα καλύπτεται από την πλευρά των κλινικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου