Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση ΠΑΣΙΔΙΚ - Ενημέρωση 14 07 2013 ( από συνάντηση με Υπουργό Υγείας)

Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Το Προεδρείο του Συνδέσμου μας, αργά το απόγευμα της Παρασκευής 12/07/2013 συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη.
Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα και συζητήθηκαν αρκετά θέματα, κυρίως όμως τα οικονομικά και το μέτρο του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής στην υπέρβαση των δαπανών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και κάποιες άλλες διατάξεις του άρθρου 100 του Πολυνομοσχεδίου που συζητείται αυτές τις ημέρες στις Επιτροπές του Κοινοβουλίου.
Στην συζήτηση επικράτησε η ειλικρίνεια και η ορθή λογική και πήραμε την υπόσχεση ότι σε όλες τις αποφάσεις του θα κυριαρχεί το μέτρο του εφικτού και του δικαίου.
Το θέμα της περιόδου των 20 ημερών για την υποβολή των δαπανών των παρόχων, λύθηκε στην κυριολεξία σε λίγα δευτερόλεπτα και θα ισχύει από την ημέρα δημοσίευσης του Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ εντός της εβδομάδος που έρχεται θα έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς μας τα χρήματα της προκαταβολής του Δεκεμβρίου 2012 και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχει πληρωθεί και η προκαταβολή μηνός Ιανουαρίου 2013.
Η κατάσταση στην Ελλάδα όπως όλοι γνωρίζουμε είναι πολύ δύσκολη, πλην όμως μετά τη συνάντηση είχαμε όλοι την αίσθηση ότι κάτι πάει να αλλάξει, θετικά, στο χώρο της υγείας και φύγαμε με περισσότερη αισιοδοξία από ότι προσήλθαμε.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Βουγιούκας     Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος      Βιοχημικός

3 σχόλια:

  1. ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΘΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΦΑΤΕ.
    ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανονικά τέτοια "ιατρική" που παρέχουν τα κέντρα που εκπροσωπούν οι παραπάνω "επιστήμονες" είναι καλύτερα να μην αμείβεται καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή