Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αθώοι οι 13 γιατροί του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης μετά από ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ

Αθώοι οι 13 γιατροί του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης μετά από ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου

Έκλεισε οριστικά η υπόθεση των 13 γιατρών του Ιπποκρατείου Θεσ/νίκης μετά την αθωωτική απόφαση που έλαβε χτες ομόφωνα το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο. Πρόκειται για τη δεύτερη αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού για τους συγκεκριμένους γιατρούς, ενώ με ανάλογη ομόφωνη απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου είχε αρθεί η αργία στην οποία είχαν τεθεί πριν ενάμισι χρόνο μετά από εντολή του τότε υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου και με τον ισχυρισμό ότι συμμετείχαν σε μη σύννομη διαδικασία προμήθειας ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών υλικών.

Σημειωτέον και στα δύο όργανα προεδρεύουν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.

Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει ότι η τοποθέτηση γιατρών συλλήβδην σε αυτοδίκαιη αργία χωρίς να έχουν τελισιδικήσει οι υποθέσεις για τις οποίες έχουν κατηγορηθεί εγκυμονεί την πιθανότητα σοβαρότατων λαθών με αποτέλεσμα απομακρυνόμενοι από το ΕΣΥ να διαλύονται καίριες κλινικές, όπως συνέβη στην Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου.

Η δικαίωση των γιατρών του Ιπποκρατείου είναι βέβαιο πως θα στεναχωρήσει ορισμένους δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν αναλάβει εργολαβικά τη συκοφάντησή τους όπως ο Μ. Αλεξανδρίδης και Ν. Ηλιάδης της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που έγραψαν δεκάδες ολοσέλιδα δημοσιεύματα και λοιδόρησαν κατ΄ επανάληψιν ακόμη και τον υπογράφοντα.

Τέλος η προχτεσινή ανακοίνωση του κ. Γεωργιάδη για 20 γιατρούς τους οποίους έθεσε σε αργία, χωρίς ακόμη να έχει δώσει ονοματεπώνυμα και Νοσοκομεία που υπηρετούν, δημιουργεί νέφος συλλογικής ευθύνης, ώστε κάθε γιατρός του ΕΣΥ θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι ένας εκ των 20. Καλούμε εκ νέου τον κ. Γεωργιάδη να πάψει την πρακτική συλλογικής σπίλωσης του ιατρικού σώματος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου